واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

احضار سفیر روسیه در سوئد

سوئد مسکو را به تلاش برای مداخله در روند عضویت این کشور در سازمان ناتو متهم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۹ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 March 29
کد خبر: ۱۷۷۸۱۷

به گزارش راهبرد معاصر پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، دو کشور سوئد و فنلاند که در طول جنگ سرد موضع بی‌طرفانه‌ای را اتخاذ کرده بودند از آمادگی خود برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خبر دادند. این موضوع با واکنش مسکو همراه بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه سوئد امروز (چهارشنبه) اعلام کرد سفیر روسیه در استکهلم را به دلیل تلاش برای مداخله در روند درخواست عضویت این کشور در سازمان ناتو احضار کرد.

این احضار پس از آن انجام می‌شود که سفیر روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد پیوستن به ناتو کشور‌های حوزه اسکاندیناوی را به هدفی قانونی برای اقدامات تلافی‌جویانه روسیه از جمله اقداماتی که ماهیت نظامی دارد، تبدیل کرده است.

یک مقام ارشد در وزارت خارجه سوئد احضار سفیر روسیه را تأیید و اعلام کرد: «ما با احضار سفیر روسیه به تلاش آشکار مسکو برای مداخله در روند عضویت استکهلم در سازمان ناتو اعتراض کردیم.»

سوئد و فنلاند انتظار دارند روند عضویتشان در سال جاری میلادی طی شده و به طور رسمی به سازمان ناتو بپیوندند. با این حال براساس منشور پیمان آتلانتیک شمالی، تمامی ۳۰ عضو این نهاد نظامی دارای حق وتو بوده و موافقت آن‌ها با عضویت اعضای جدید ضروری است.

ترکیه که سال‌هاست فنلاند و سوئد را متهم به پناه دادن به گروه‌های تروریستی از جمله حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌کند، در روند عضویت استکهلم در ناتو سنگ اندازی کرده است. با این وجود، سوئد با امید کسب رضایت ترکیه، به تازگی به دنبال تصویب قانونی است که حمایت از گروه‌های تروریستی در این کشور را جرم انگاری می‌کند./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار