ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا

احضار سفیر روسیه در سوئد

سوئد مسکو را به تلاش برای مداخله در روند عضویت این کشور در سازمان ناتو متهم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۹ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 March 29
کد خبر: ۱۷۷۸۱۷

به گزارش راهبرد معاصر پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، دو کشور سوئد و فنلاند که در طول جنگ سرد موضع بی‌طرفانه‌ای را اتخاذ کرده بودند از آمادگی خود برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خبر دادند. این موضوع با واکنش مسکو همراه بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه سوئد امروز (چهارشنبه) اعلام کرد سفیر روسیه در استکهلم را به دلیل تلاش برای مداخله در روند درخواست عضویت این کشور در سازمان ناتو احضار کرد.

این احضار پس از آن انجام می‌شود که سفیر روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد پیوستن به ناتو کشور‌های حوزه اسکاندیناوی را به هدفی قانونی برای اقدامات تلافی‌جویانه روسیه از جمله اقداماتی که ماهیت نظامی دارد، تبدیل کرده است.

یک مقام ارشد در وزارت خارجه سوئد احضار سفیر روسیه را تأیید و اعلام کرد: «ما با احضار سفیر روسیه به تلاش آشکار مسکو برای مداخله در روند عضویت استکهلم در سازمان ناتو اعتراض کردیم.»

سوئد و فنلاند انتظار دارند روند عضویتشان در سال جاری میلادی طی شده و به طور رسمی به سازمان ناتو بپیوندند. با این حال براساس منشور پیمان آتلانتیک شمالی، تمامی ۳۰ عضو این نهاد نظامی دارای حق وتو بوده و موافقت آن‌ها با عضویت اعضای جدید ضروری است.

ترکیه که سال‌هاست فنلاند و سوئد را متهم به پناه دادن به گروه‌های تروریستی از جمله حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌کند، در روند عضویت استکهلم در ناتو سنگ اندازی کرده است. با این وجود، سوئد با امید کسب رضایت ترکیه، به تازگی به دنبال تصویب قانونی است که حمایت از گروه‌های تروریستی در این کشور را جرم انگاری می‌کند./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار